Παναγιώτης Βαμβακάς MD PhD       
        Γενικός Χειρουργός

Χειρουργική του εντέρου

Το παχύ έντερο είναι το προτελευταίο τμήμα του πεπτικού συστήματος του ανθρώπου ενώ το τελευταίο είναι το ορθόν ή κόλον. Η λειτουργία του παχέος εντέρου είναι να απορροφά νερό από τα υπολείμματα της τροφής και κατόπιν να μετατρέπει τα άχρηστα πλέον υπολείμματα σε κόπρανα για την αποβολή τους από το σώμα.

Οι παθήσεις του παχέος εντέρου μπορούν να διακριθούν σε δύο κύριες κατηγορίες: κακοήθεις και καλοήθεις. Η διάγνωση ασθένειας στο παχύ έντερο μπορεί να είναι μια τραυματική εμπειρία για τον ασθενή, αλλά οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, τόσο στην ιατρική όσο και στη χειρουργική, έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλύτερη αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών με σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή.

Σε περίπτωση εμφάνισης κάποιων από τα παρακάτω συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευθείτε το χειρουργό σας για την καλύτερη και έγκαιρη αντιμετώπιση ενδεχόμενου προβλήματος:

  • Απότομη και χωρίς εμφανή λόγο, απώλεια βάρους
  • Αιμορραγία
  • Εμφάνιση αίματος κατά την κένωση
  • Πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς
  • Έντονο αίσθημα κούρασης

Είναι σημαντικό να επισημανθεί για μια ακόμη φορά, ότι η πρόληψη όπως και η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντικός παράγων στην εξέλιξη ενδεχόμενου ιατρικού προβλήματος.

διαβάστε περισσότερα...


Παναγιώτης Βαμβακάς Γενικός Χειρουργός

φλεγμονώδης νόσος του εντέρου

διάβασε περισσότερα...

καρκίνος παχέος εντέρου

διάβασε περισσότερα...

Μεκέλειος απόφυση 

διάβασε περισσότερα...

συμφύσεις 

διάβασε περισσότερα...


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ MD PhD

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

κολεκτομή

διάβασε περισσότερα...

Σκωληκοειδεκτομή

Η λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή εφαρμόσθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και στις αρχές του ‘80.   Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, που ακολούθησε,διέδωσε ευρύτατα τη μέθοδο αυτή. Η σκωληκοειδεκτομή αποτελεί ...

διάβασε περισσότερα...

Εντερεκτομή λεπτού

διάβασε περισσότερα...